HET MOOIE
GARDAMEER

MONTE BALDO

Eén van de populairste bezienswaardigheden aan het Gardameer is vast en zeker de Monte Baldo.

De Monte Baldo is een Italiaanse bergketen die ligt tussen de oostoever van het Gardameer en de rechteroever van de Adige, in de noordelijke regio's Trentino-Alto Adige en Veneto.

 

De toppen van de Monte Baldo zijn de Altissimo (2078 m), de Pozzette (2218 m) en de Telegrafo (2200 m). De steile kalksteenhellingen bieden tot aan de oever een afwisselend gezicht met weiden, bossen, rotsen, heuvels en valleien, littekens van steenlawines, cipressen, olijfgaarden, wijngaarden en hier en daar wat huizen en een paar kleine dorpjes.

De top van de Monte Baldo vormt een prachtig terras met een wijds uitzicht dat niet alleen het Gardameer omvat, maar ook de met sneeuw bedekte toppen van de Voor Alpen, de Po vlakte en de indrukwekkende Dolomiten.

Of het adembenemend mooie uitzicht alleen nog niet voldoende is voor een bezoek, zijn de hellingen van de Monte Baldo de ideale pistes voor skiën en snowboarden. In de hotels in Malcesine kunt u bij de Malcesine Ski Club lesuren bespreken om uw techniek en stijl te verbeteren! In de winter zijn de hellingen van de Monte Baldo altijd sneeuwzeker. Skiën met het uitzicht op het Gardameer is een onvergetelijke ervaring!

 

Maar ook in de zomer hebben de hellengen van de Monte Baldo liefhebbers van de natuur heel veel te bieden! Dankzij de invloed van het Gardameer zijn hier tal van verschillende planten te vinden, van Mediterrane struiken en planten tot alpine hellingen en scherpe rotsen en pieken met hun eigen begroeiing. Hierom staat de Monte Baldo bekend als de “Tuin van Europa”en de verbinding tussen de Alpen en de Middellandse Zee.

 

Er is nog iets dat de tocht met de kabelbaan van Malcesine werkelijk heel bijzonder maakt! In het tweede deel van de tocht draait de cabine heel langzaam 360 graden om zijn as, zodat iedere passagier het gehele panorama als in vogelvlucht kan bewonderen.! En juist dat is volgens ons dan ook het enige minpuntje. omdat het zo populair is kan je soms (lange) wachttijden hebben voor de kabelbaan . Maar eenmaal boven kan je genieten van een onbetaalbaar panorama over het Gardameer! Je kan er mooie wandelingen maken, downhill met de MTB, paragliden, iets eten en drinken in een berghutje en in de winter zelfs skiën !  Op de Monte Baldo besef je pas echt hoe groots het Gardameer wel is! Bij helder weer kan je kilometers ver kijken…

 

Copyright (c) 2004 2021   |  Caravan-Gardameer.nl