HET MOOIE
GARDAMEER
SIRMIONE
Vanwege de ligging op een schiereiland is Sirmione beperkt bereikbaar. Er liggen drie parkeerplaatsen voor de ingang van het dorp maar deze zijn duur en erg druk, zeker in het hoogseizoen. Houd hier rekening mee en plan je bezoek vroeg of juist later op de dag, tenzij je op loopafstand van het centrum verblijft natuurlijk.Rocca Scaligera
Het kasteel van Sirmione is het eerste wat je ziet als je het dorp binnenwandelt. Het is gebouwd tussen de 13e en 14e eeuw en was in die tijd één van de belangrijkste forten rond het Gardameer. Opvallend aan het kasteel is de bouwtechniek waarbij een combinatie van bakstenen en natuurstenen is gebruikt. Het kasteel is in de loop van de eeuwen in diverse handen geweest en inmiddels volledig gerenoveerd. Dagelijks beklimmen duizenden toeristen de torens om te genieten van het uitzicht over het meer en het dorp.
De grotten van Catullus:  Op de noordelijke punt van het schiereiland Sirmione staan de indrukwekkende ruïnes van een Romeinse villa (Villa Romana), ofwel de Grotten van Catullus. De Romeinse dichter Catullo vernoemde de villa vaak in zijn gedichten, men vermoed dat het zelfs zijn woonplaats was. In de vorige eeuw hebben diverse restauraties en onderzoeken geleid tot een fantastische historische site die zich uitstrekt over twee hectare langs de oever. Naast de Villa Romana vind je er het Antiquarium museum, één van de mooiste musea aan het Gardameer gewijd aan de geschiedenis van Sirmione en omgeving. De historische waarde in combinatie met de weelderig groene omgeving en het weidse uitzicht over het meer maakt het één van de meest bijzondere plekken in de regio. Je kunt de grotten van Catullus bereiken via een panoramische wandelroute langs de oostkant van het schiereiland of met een toeristentreintje.
Warmwaterbronnen: 
Sirmione was in de tijd van de Romeinen al een kuuroord. Dit heeft het dorp te danken aan de zwavelhoudende warmwaterbronnen in de bodem van het Gardameer. Sirmione telt meerdere spas zoals de Aquaria Thermal SPA in het centrum en Terme Virgilio net erbuiten. Hier kun je een dagje heerlijk genieten van weldadige thermale baden, saunas en spa-behandelingen.
Copyright (c) 2004 2021   |  Caravan-Gardameer.nl